Sparsom Sparekasse – case

UncategorizedLeave a Comment

Sparsom Sparekasse - Case

Sparsom Sparekasse er et regionalt pengeinstitut for privatkunder og små og mellemstore virksomheder med hovedsæde i Sparsom, Fyn, og med filialer i det østlige Jylland. Sparekassen har godt 70.000 kunder og ca. 300 medarbejdere. Egenkapitalen rundede i 2015 1 mia. kr. Sparekassen har ca. 12.000 garanter, og en stærk og loyal – næsten patriotisk – kundebase. I de senere år har Sparsom Sparekasse satset på erhvervskundesegmentet i det dynamiske Trekantområde.

Sparsom Sparekasse blev grundlagt i 1850’erne af den lokale Håndværksforening. Sparekassen var tænkt som en sparekasse til fælles bedste, og denne grundtanke lever fortsat i bedste velgående. Opskriften har gennem hele sparekassens historie været at udnytte den store tilknytning til lokalområderne, og et stort lokalt engagement i bl.a. erhvervs- og byudvikling, til at opbygge en loyal kundebase.

Fra at være en lille, lokal sparekasse tog Sparsom Sparekasse det store spring i 1992. Da de store, landsdækkende banker lukkede deres mange lokale filialer tog Sparsom Sparekasse chancen og sprang over Lillebælt til resten af Trekantområdet. Sparekassen troede på, at nærvær gør en forskel – og at Trekantområdet var det rigtige sted at vokse. Det viste sig at holde stik. Sparsom Sparekasse er flere gange kåret som en Danmarks bedste arbejdsplads.

Sparsom Sparekasse har siden 1970’erne samarbejdet med en række mindre lokale banker for at kunne følge med den teknologiske udvikling. Samarbejdet sker gennem en fælles ejet edb-central. Sparekassen kan bl.a. tilbyde sine kunder en webbank-løsning, der kan tilgås fra forskellige tekniske platforme. Udfordringen er imidlertid, at en række af de kernesystemer, Sparekassen anvender, er teknologisk utidssvarende, og meget vanskelige at videreudvikle på. Sparekassen er heller ikke særlig aktiv på sociale netværk som linkedIn, twitter og Facebook. Sparekassens direktør gennem 35 år, Poul Mønt, mener ikke, at Sparekassen skal satse på de nye platforme.

Poul Mønt går på pension ved udgangen af året. Hans afløser, Svend Kassemeister, er fundet og begyndte i sparekassen 1. maj. Kassemeister er cand.polit, og har arbejdet som divisionsdirektør i Nordea i 5 år. Han har tidligere arbejdet for Accenture som management konsulent. Kassemeister bor i København, men har købt en lejlighed i byen, hvor han opholder sig fra mandag til torsdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *